

Żywe kultury drożdży Saccharomyces Cerevisiae, wspomagają trawienie, zwiększają wydajność mleczną, poprawiają przyrosty masy ciała i wspomagają ogólne zdrowie układu pokarmowego.
Stosowanie: 100 – 150 g/szt./dzień po wymieszaniu z innymi składnikami dziennej dawki pokarmowej Opakowanie: 25 kg
Drożdże dla bydła są stosowane głównie jako suplementy paszowe w celu poprawy zdrowia i kondycji zwierząt.
Drożdże mogą wspomagać trawienie, zwiększać wydajność mleczną, poprawiać przyrosty masy ciała i wspomagać ogólne zdrowie układu pokarmowego.
W szczególności drożdże, zawierają mikroorganizmy, które pomagają w fermentacji w żwaczu i wspierają równowagę mikroflory jelitowej bydła.
Wykorzystanie drożdży dla bydła może obejmować następujące korzyści:
1. Poprawa trawienia: Drożdże wspomagają aktywność enzymów trawiennych w żwaczu, co może zwiększać przyswajanie składników odżywczych z paszy.
2. Wzrost wydajności mlecznej: Stosowanie drożdży może pozytywnie wpływać na wydajność mleczną u krów mlecznych, poprawiając produkcję mleka oraz jakość jego składników (np. tłuszcz, białko).
3. Podniesienie odporności: Drożdże wspomagają układ odpornościowy, mogą również przyczyniać się do zmniejszenia ryzyka chorób związanych z przewodem pokarmowym.
4. Poprawa zdrowia układu pokarmowego: Działają korzystnie na florę bakteryjną w żwaczu, pomagając utrzymać równowagę mikroflory, co zmniejsza ryzyko wystąpienia problemów trawiennych.
Warto jednak pamiętać, że przed wprowadzeniem jakiejkolwiek suplementacji paszowej, należy skonsultować się z lekarzem weterynarii lub specjalistą ds. żywienia zwierząt, aby dobrać odpowiednią dawkę oraz skład paszy.
W PRZYPADKU PYTAŃ, CO DO DAWKI, ZAPRASZAMY DO KONTAKTU TELEFONICZNEGO, NASI DORADCY ŻYWIENIOWY CHĘTNIE POMOGĄ
Ta strona wykorzystuje pliki cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny